Cum faci ca bateria de laptop Sony sa reziste cat mai mult

22 februarie 2017 | Autor: | Postat in Calculatoare- diverse

Un laptop Sony, ca orice laptop, are nevoie de o baterie, aceasta fiind cea care ii asigura energia necesara functionarii.

In momentul in care acumulatorul de laptop Sony se descarca, atunci este nevoie ca aceasta sa fie pusa la incarcat.Un ciclu de incarcare dureaza cateva ore. Este indicat ca bateria de laptop Sony sa fie incarcata pana la valoarea de 70%-80% din capacitatea de functionare.

Ca sa prelungesti durata de viata a unei asemenea componente, nu o lasa niciodata sa se descarce pana la o capacitate sub valoarea de 15%, este o recomandare data de multi specialisti in domeniu. De asemenea, daca vrei sa scoti bateria din laptop si sa il folosesti doar cu energia pe care o primeste de la o sursa de alimentare electrica, nu o scoate descarcata. Ca sa nu ai neplacuta surpriza ca nu va mai functiona in momentul in care o vei pune din nou in laptop, aceasta trebuie sa fie incarcata, nu chiar 100%, dar cel putin 70%. Bateria de laptop Sony se depoziteaza intr-un loc lipsit de umiditate, unde sa fie racoare. Nu se depoziteaza niciodata in locuri cu temperaturi crescute, cum nu este bine nici sa o tii in laptop in apropiere de surse de caldura.

Cand inlocuiesti bateria Sony

O baterie laptop Sony iti transmite singura ca trebuie sa fie inlocuita. Are o autonomie din ce in ce mai mica, nu va mai tine mult, trebuie sa o pui la incarcat dupa nici 10/15 minute de functionare. Nu poti sa iei laptopul dupa tine si sa lucrezi din tren ori din avion, daca nu ai langa tine si o sursa de alimentare cu energie electrica, pentru ca acumulatorul nu o sa functioneze, iar laptopul o sa se inchida foarte repede.

Astfel, daca bateria este foarte slabita, este clar un semnal de alarma, ca trebuie sa cumperi una noua. Bateriile se pot cumpara din mediul online, dar si de la magazine specializate. Cumpara un acumulator nou, este garantia ca te va tine cel putin cat a tinut si cel vechi. Daca iei o baterie de laptop la mana a doua, sansele sa fie longeviva sunt unele destul de scazute, ganeste-te ca a mai fost folosita inainte, este deja uzata.

Cum faci ca bateria de laptop Sony sa reziste cat mai mult on 22 februarie 2017 rated 5.0 of 5

Autor:

Acest autor a publicat 120 articole pana acum. Mai multe informatii despre autor in curand.

Lasă un răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a comentariu.