Bradul de craciun, fericirea copiilor

16 decembrie 2016 | Autor: | Postat in Religie, credinta, Spiritualitate


 

Bradul de Crăciun, care rămâne verde, simbolizează pe Fiul lui Dumnezeu Cel veşnic, de la Care dobândim şi noi viaţa cea veşnică şi nepieritoare, înfruntând cu stăruinţă iarna păcatelor şi gerul pătrunzător al ispitelor. Sub brad, bătrânul Moş Crăciun aduce daruri pentru toţi, dar mai ales pentru copiii care poartă pe chipurile lor gingaşe nevinovăţia Pruncului Iisus. În acest fel, ne aducem aminte de darurile minunate pe care le-a adus Hristos Domnul, la venirea Sa în lume.


 

craciunui-si-nasterea-domnului-iisus


Acest lucru îl exprimă Utrenia praznicului astfel: „Pentru noi Dumnezeu a venit între oameni, pentru firea cea stricată Cuvântul trup S-a făcut şi S-a sălăşluit între noi. La cei nemulţumitori a venit Făcătorul de bine, la cei robiţi Eliberatorul, la cei ce şedeau în întuneric a venit Soarele dreptăţii, în iad Lumina, în moarte Viaţa, pentru cei căzuţi Învierea”.


 

Sărbătoarea cu datinile ei creştineşti trebuie să fie pentru noi un prilej de întărire a credinţei, de sporire a speranţei că Dumnezeu veghează asupra noastră chiar când suntem învăluiţi de necazuri şi dureri, de nedreptăţi şi amărăciuni. Trebuie să recunoaştem că, …, omenirea zace doborâtă şi rănită, sfâşiată şi înfrântă, ameninţată şi străpunsă, bolnavă şi muribundă. În fiecare zi, se face atâta rău în lume, Legea lui Dumnezeu este încălcată pe faţă, numele Său este blasfemiat, ziua Sa, Duminica, este profanată.


Articolul complet despre Craciun si sarbatoarea nasterii Domnului pe Crestinortodox, siteul ortodox preferat de romani!

 

Bradul de craciun, fericirea copiilor on 16 decembrie 2016 rated 5.0 of 5

Autor:

Acest autor a publicat 120 articole pana acum. Mai multe informatii despre autor in curand.

Lasă un răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a comentariu.

Alte articole din ‘Religie, credinta’