Cele mai bune furaje pentru puicute ouatoare de la Furaje Gospodaru

15 august 2015 | Autor: | Postat in Diverse

Pasarile de curte reprezinta chiar si astazi o activitate principala pentru majoritatea gospodarilor de la noi din tara. Fiind o activitate atat de raspandita, multi aleg sa isi deschida o afacere in acest sens pentru a-si spori substantial castiguriel avand in vedere ca ingrijirea pasarilor nu este una dintre cele mai complicate activitati. Indiferent insa daca vorbim despre pasari de curte sau chiar o veritabila afacere in acest sens, un lucru este cert, aspectul nutritional are un rol vital in cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a acestora.
Chiar daca acestea nu sunt prin natura lor animale pretentioase, nu putem neglija acest aspect avand in vedere ca poate influenta in mod considerabil productia de carne sau de oua daca acestea nu beneficiaza de intregul aport nutritional ceea ce poate transforma o afacere initial banoasa, intr-una extrem de costisitoare pe termen lung. Furajegospodaru.ro, cel mai important magazin online cu furaje pentru pasari, ofera cateva secrete cu privire la hrana puicutelor outaore, dar si despre modalitatea de hranire a acestora pentru a ne putea bucura de afacerea noastra vreme indelungata.
Este foarte bine cunoscut faptul ca gainile nu sunt pretentioase atuncicand vine vorba de mancare, insa pentru a putea trai si produce in mod corespunzator acestea necesita in compozitia hranei tot aportul de substante hranitoare, precum proteine, glucide, grasimi, vitamine, dar si diverse substante hranitoare. Acestea in general nu se regasesc in totalitate in mediul inconjurator in cantitati optime astfel ca unica solutie pe care o avem la ora actuala la indemana este aceea de a realiza tot soiul de amaestecuri obtinute din mai multe materii prime furajere destinate hranirii gainilor.
Dintre cele enumerate mai sus, proteinele joaca de departe cel mai important rol avand in vedere ca aceasta este elementul care asigura productia de oua a gainilor ouatoare, dar si cea de carne in cazul puilor crescuti in acest sens. Vitaminele si mineralele in schimb au rolul de a le mentine sanatoase si pline de energie, lucruri care sporesc in mod considerabil productia de carne si oua.

Furaje animale – Furajegospodaru.ro

Periodic insa, acestora le putem administra si verdeturi provenite din radacinile unor plante pentru a le schimba alimentatia, insa trebuie sa avem foarte mare grija avand in vedere ca plantele pot fi stropite cu diverse solutii care in cantitati mari ar putea afecta calitatea productiei sau chiar sanatatea gainilor.
Apa este de asemenea un element esential de care gainile trebuie sa beneficieze in mod constant. Aveti in vedere ca acestea sa aiba apa la discretie, mai ales in sezonul cald cand aceasta cantitate se dubleaza.

Autor:

Acest autor a publicat 1 articole pana acum. Mai multe informatii despre autor in curand.

Comentarii (1)

 1. Narcis

  Nu cred ca in regim gospodaresc (50-100 gaini) si nici intensiv-gospodaresc la efective mici putem sa o numim o VERITABILA AFACERE ! Gospodaresc vorbind, un furaj achizitionat din comert nu este mai jos de 2.5 lei/kg, ori la 100 capete pe zi(24h) ele ar consuma 120g x 100 = 12kg furaj adica 30 lei. La un pret – sa zicem – de 0.50 lei/ou, ca sa acopere cheltuiala cu furajul ar trebui sa faca 30 lei : 0.50 lei/ou = 60 oua, adica o productie de 60%. Ca sa mai faca si un profit “SUBSTANTIAL” de 10 lei (adica 20 oua/zi ), ele ar trebui sa aiba o productivitate de 80%… Cate gospodarii ati auzit ca le oua 6 gaini din 10, dapai 8 din 10 ???
  Acelasi furaj in regimuri de crestere diferite nu are aceleasi rezultate, iar explicatii in acest sens nu ni se dau. Buletinele de analiza calculata de pe sacii furajului sunt foarte sumare, de exemplu in descrierea produsului D-vs – pe site – nu apare methionina, triptofanul, FOSFORUL – foarte important -, natriul, clorul, acidul linoleic, grasimile crude etc.
  Toti furnizorii de furaj ne spun beneficiile furajului/CPVM-ului, dar nimeni nu spune ca vom obtine rezultate numai daca respectam celelalte conditii : spatiu mai restrans, temperatura cat mai constanta si cat mai spre optim, adaparea cat mai aproape de furajare, varsta efectivelor sa fie de preferinta aceeasi. Intr-o gospodarie, ma tem ca mare parte din aceste conditii nu se respecta.
  Pomeniti de suplimentarea hranei cu verdeturi/radacini, dar gaina tot 120 g/zi mananca si daca pe langa furajul echilibrat mai ingereaza in compensatie si ierburi cred ca se diminueaza calitatea furajului, implicit rezultatele obtinute. Ca si noi cand ni se prescriu vitamine nu este mai bine sa le dam un complex vitaminic ca sa inlocuim verdeata ?
  Multumesc,

Lasă un răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a comentariu.