Cele mai utile calendare crestine sunt acum si online

7 septembrie 2016 | Autor: | Postat in Afaceri online, Online - diverse, Religie, credinta

Ce sunt calendarele crestine?

Calendarele crestine, ce sa gasesc acum si in mediul online sunt instrumente absolute necesare pentru crestinii ortodocsi, si nu numai, pentru a vedea data si luna in care se afla si daca sunt sau nu sarbatori.

De regula, acestea se gasesc la toate bisericile ortodoxe din Romania si pot fi achizitonate contra sumei de 5 sau 10 lei, direct de la pangarele acestora. Sunt dispozibile atat sub forma de carticica, in care sunt incluse si perioadele posturilor de peste an, zilele in care nu se fac nunti de-a lungul anului, precum si zile religioase importante, dar si cele cu semnificatie deosebita pentru diverse parohii si comunitati locale. De exemplu, in calendarele elaborate de catre Arhiespiscopia Dunarii de Jos, se gasesc si date de sarbatoare si hram pentru parohiile si manastirile din eparhie, pentru ca toti enorasii sa aiba oportunitatea de a merge in pelerinaj, la vremea cuvenita, mai ales ca, in cadrul Protopopiatului Dunarii de Jos, distantele nu sunt foarte mari.

De asemenea, calendarele ortodoxe se mai gasesc, inca, si pe supot de coala format A4, insa ele sunt utilizate, mai degraba, de catre persoanele in varsta, din cauza scrisului mai mare si mai usor vizibil.

Tinerii aleg calendarele de pe internet

Tinerii sunt mereu ocupati cu activitatile zilnice, dedicate serviciului, cumparaturilor si altor actvitati casnice. Prin urmare, le este mai usor sa acceseze un calendar crestin-ortodox online, fara a mai fi nevoiti sa piarda timpul sa le consulte pe cele pe suport de hartie.

In acest sens, doua ar fi avantajele majore: in primul rand, pot vizualiza mult mai usor zilele in care se afla, pot vedea, in acelasi timp si sarbatorile religioase marcate cu cruce rosie sau cruce neagra, asa ca pot fi atentionati in timp util si pot aloca un pic din liberul lor pentru a duce la biserica macar un pomelnic, daca nu pot lua parte la Sfanta Liturghie din acea zi.

Mai mult decat atat, crestinii – ortodocsi care urmaresc paginile de internet dedicate Ortodoxiei, pot afla mai multe detalii despre semnificatia praznicului sau despre viata sfantului sau sfintilor ce sunt serbati in acea zi.

Calendarele crestine online sunt un real stimulant pentru toti tinerii mai mult sau mai putin credinciosi, ele incurajandu-i sa afle cat mai multe din viata bisericii si sa fie atrasi de cele sfinte.

Cele mai utile calendare crestine sunt acum si online on 7 septembrie 2016 rated 5.0 of 5

Autor:

Acest autor a publicat 120 articole pana acum. Mai multe informatii despre autor in curand.

Lasă un răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a comentariu.